Kezelések, terápiák
TRX (Totalbody Resistence Exercise) -Teljes testtel végzett ellenállásos edzés

Az amerikai haditengerészet elitalakulatánál feljleszették ki a módszert az ezredforduló környékén. Általában edzésként, edzésprogramként olvashatunk róla, de központunkban alapvetően gyógyítási céllal alkalmazzuk.

Bizonyos elemeit, gyakorlatait, a gyógytorna program kiegészítőjeként alkalmazzuk.

kinezio tape
kinezio tape

Maga a TRX, egy egyszerű eszköz, egy két darabból álló heveder szett. Lényege, hogy a gyakorlatok során ellenállásként a test saját súlyát használjuk fel. A függesztési ponttól való távolság, illetve a test és a talaj által bezárt szög határozza meg a gyakorlatok nehézségi fokát.

Mivel ez a távolság könnyen változtatható, szinte bármilyen erőléti szinten alkalmazható. Az erő, állóképesség, koordináció és az izmok edzésének, nyújtásának, fejlesztésének kiváló eszköze. A gyakorlatok könnyített változatban is végezhetők, így a gyógyászatban, rehabilitációban éppúgy alkalmazató, mint egyéb tréningek során.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a kivitelezés helyes technikájának elsajátítását a TRX és a többi módszer esetében célszrű szakember segítségével megtanulni. A helytelen pozícióban és technikával végrehajtott feladatokkal akár ronthatunk is meglévő panaszainkon.