Adjustor

Az Adjustor elsősorban az ízületek mozgástartományának javítására, az ízületi blokkok és elakadások oldására, megszüntetésére alkalmas segédeszköz, de az izmok trigger és tender pontjainak kezelésére is használható.
A megfelelő pontra helyezve, ismétlődő impulzusokkal (apró ütögetéssel) mozgatja ki az ízületet hibás pozíciójából.
Az Adjustor a manuális terápiák szinte valamennyi irányzatával összehangolható, így hasznos segítség lehet mindazok számára, akik mozgásszervrendszer gyógyításának valamely szakterületével foglakoznak.

A kezelés maga fájdalmatlan. A gép által használt mechanikai erő csak apró ütögetésként, kopogtatásként érzékelhető a páciens számára.
Olyankor is használható, amikor más terápiás módszerek csak korlátozott mértékben vagy egyáltalán nem kivitelezhetőek. Idősebb embereknél, akik koruknál fogva eleve nehezebben mozognak, vagy akut esetekben, amikor az ízületi blokk eredményeként már egy- egy mozdulat is heves fájdalmat válthat ki.
Ilyenkor még az is komoly feladatot jelent a páciensek számára, ha azt kérjük tőlük, hogy kezelőasztalunkon, forduljon az egyik oldaláról a másikra.

Az Adjustor ilyenkor is használható. Állapottól függően akár fekvő testhelyzetben, vagy ha ez nem megy, akkor álló vagy ülő pozícióban is dolgozhatunk vele. Nincs szükség semmilyen külső erőhatásra, feszegetésre, csavarásra, ropogtatásra és a páciensnek sem kell semmilyen aktív mozgást végeznie az eredményes kezelés érdekében.

Működési elve:

Az Adjustor formája leginkább egy „pisztolyhoz” hasonlít. Hatásmechanizmusát tekintve mechanikus erővel dolgozik. A henger alakú műanyag test belsejében, egy tekercs állítja elő azokat az impulzusokat, ami a testből kinyúló egyenes rudat mozgatják előre és hátra, egy rúgó ellenében.

A készülék 110 V - os feszültséggel működik, ezért használatához szükséges egy 220V-110 V átalakító transzformátor. (Az ár tartalmazza)
A transzformátor dobozán található a ki/be kapcsoló, valamint egy három fokozatú pótméter, amivel kiválasztható az impulzusok frekvenciája. Ezzel szabályozható, hogy időegység alatt mennyi impulzust adjon le a gép.

➢ 1. állás (legalacsonyabb fokozat). - kb.: 1 másodperc/ impulzus
➢ 2. állásban (középső fokozat) - kb.:0,5 másodperc/ impulzus
➢ 3. állás (legmagasabb fokozat) - sorozatszerű, gyors impulzusok

A gép ereje attól függ, hogy milyen erővel nyomjuk rá a kezelőfejet a kezelt pontra. Mivel az eszköz egy rúgó ellen dolgozik, így minél nagyobb erőt fejt ki a kezelő (minél jobban rányomja a gépet az adott pontra) annál erősebbek lesznek az „ütögető” impulzusok is.

A készülékhez többféle fej is csatlakoztatható. A szett 3 db kezelőfejet (ún. tippeket) tartalmaz.
➢ 1 db egyenes fej
➢ 2 db „U” alakú fej (két különböző méretben)

Az egyenes fejjel az izmok, trigger és tenderpontok kezelhetőek hatékonyan, míg az „U” alakú fejek, inkább a gerinccsigolyák ízületi korrekciójára alkalmasak. A két „U” alakú fej mérete eltérő egymástól és igazodik a gerinc különböző szakaszait felépítő csigolyáinak anatómiai sajátosságaihoz (méreteihez). Az „U” alakú fejek a csigolyák harántnyúlványaira illeszkednek.

A lumbális szakasz lévő csigolyák kisízületeinek kezelésére a szélesebb, míg a torakális és az alsó nyaki szakasz kezelésére a keskenyebb fej alkalmas. A fejek egyetlen mozdulattal cserélhetők.

Használata:

Az Ajustor működését tekintve elektromos úton állít elő mechanikai impulzusokat. A különböző frekvenciájú impulzusok előállítása viszonylag nagy áramfelvételt tesz szükségessé, ami értelemszerűen hőtermeléssel jár.
Ezért a gép csak szakaszosan és csak rövid ideig üzemeltethető.
Elsősorban olyan szakembereknek ajánljuk, akik az egészségügyi végzettségükön belül, a manuális terápiák valamilyen területével foglakoznak és ez irányú szakmai képzettségük, (anatómiai és biomechanikai ismeretük) és gyakorlatuk van. Orvosok, manuálterapeuták, oszteopátok, kiropraktorok, fizikóterapeuták, gyógytornászok, …stb.

Otthoni, családi használatra nem javasoljuk!!!

adjustor
adjustor
adjustor
adjustor
adjustor
adjustor