Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

A mozgásszervi problémák - főleg a gerinc eredetű panaszok - alternatív gyógyítása a különböző gyógymódok együttes alkalmazása révén a leghatékonyabb. Többféle manuális módszert alkalmazunk, amelyeket szükség esetén eszközös terápiákkal egészítünk ki. Kezeléseink a klinikai terápiák és alternatív módszerek hatékony kombinációi.


Gerincterápia - Complex Spine Method ®

A gerincterápia módszere a mozgásszervrendszer működészavaraival, betegségeivel, főleg a gerinc eredetű panaszok kezelésével foglalkozik - kizárólag alternatív módszerek és gyógymódok felhasználásával.


Yumeiho masszázs →

A yumeiho masszázs rendszerét a régi keleti hagyományok alapján Saionji Masayuki (1943−2005) japán mester dolgozta ki. A több mint 100 fogásnemből álló komplex módszer prevencióként és gyógymódként egyaránt eredményesen alkalmazható. A yumeiho masszázst hosszú évek óta kiemelkedő szakértelemmel végezzük.
Emellett Yumeiho tanfolyamokat is tartunk.


Schroth terápia (3D Scoliosis Terápia) →

A gerincferdülés, a tartáshibák és a Scheuermann-kór (a háti gerincgörbület fokozódása) kezelését célzó Schroth-módszert Katharina Schroth német gyógytornász dolgozta ki a 20. század elején. Schroth a saját gerincferdülését próbálta megszüntetni, és a scoliosis tanulmányozása közben bontakozott ki számára az újfajta gyógyító eljárás.


Triggerpont terápia →

A triggerpontokat feszültségpontoknak vagy izomcsomóknak is nevezhetjük. A tartósan összehúzódott állapotban lévő csomók, izomrostrészek a legtöbbször lokális fájdalmat okoznak, de gyakori jelenség az is, hogy a fájdalom az adott ponttól távolabb jelentkezik. Ezért nagyon fontos, hogy jól felkészült, megbízható szakember keresse meg a tünetek okát.


McKenzie módszer →

A McKenzie módszer elsősorban gerincproblémák, gerincsérv illetve izületi problémák speciális vizsgálati- és kezelési rendszere. Az egyik legelismertebb, megbízható, kutatásokon alapuló eljárás a világon, mely számos mozgásszervi eltérés kezelését szolgálja, és amely a páciens aktív bevonását szorgalmazza panaszai enyhítésében, megszüntetésében a terápia során.


TRX (Totalbody Resistance Excercise) →

Az amerikai haditengerészet elitalakulatánál feljleszették ki a módszert az ezredforduló környékén. Általában edzésként, edzésprogramként olvashatunk róla, de központunkban alapvetően gyógyítási céllal alkalmazzuk. Bizonyos elemeit, gyakorlatait, a gyógytorna program kiegészítőjeként alkalmazzuk.


Kinezio tape →

A kinesio tape (kineziológiai szalag) dr. Kenzo Kase japán kiropraktőr felismeréseinek köszönhetően született meg az 1970-es években. Tapasztalatain keresztül felismerte, hogy a fájdalom számos esetben az izmokat és izületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból ered, illetve az izületi problémákat sokszor az adott izület mozgatásában résztvevő izomok egyenetlen tónuseloszlása /izomdisbalance/ idézi elő.


Adjustor - Ízületkorrekciós kezelés →

Gyakori panasz a páciensek részéről az olyan típusú fájdalom, amit egy ízület mozgástartományának beszűkülése, az ízület mozgásának részleges vagy teljes elakadása, (blokkja) okoz. A funkcionális ízületi blokk esetében nem kopásról vagy degeneratív elváltozásról van szó. Ilyenkor az ízület funkciójának – vagyis a normál mozgásának – gátoltságáról beszélünk. A végtagízületekben is előfordul, de a gerinc különböző szakaszain - két szomszédos csigolya kisízületben - a leggyakoribb.


Fascia Release terápia →

A manapság még csak kevesek által ismert Fascia Release Terápia – napjainkban elsősorban a sportolók körében használatos eljárás, mely segíti izomzatuk regenerálódását, rugalmasságuk megőrzését. Újabban azonban a rehabilitációban is méltán egyre nagyobb szerepet kap, hiszen jelentős javulás érhető el általa, olyan mozgásszervi problémákat kísérő fájdalmak kezelése során, melyek esetében más terápiák alkalmazása nem bizonyul megfelelőnek, vagy elegendőnek, és amelyek hátterében, sok esetben a fascia elváltozása áll.


Gyógymasszázs →

A gyógymasszázs általában orvosi javaslatra történő gyógyító célú kezelések sorozatát jelenti, többnyire egyéb fizioterápiás kezelésekkel kombinálva. Az első orvosi szempontból megfelelő és természettudományos alapokra helyezett feljegyzések a holland származású Johann Georg Mezger (1838-1909) orvos és gyógytornásztól származnak.


Thumper kezelés →

A masszázsgépek piacán nem véletlenül a Thumper termékeké a vezető szerep. Valamennyi forgalomban lévő masszírozógéppel összehasonlítva egyértelműen ezek a legeredményesebben használható és legmegbízhatóbb eszközök.


Vákuum kezelés →

A vákuum kezelés nem más, mint az ősi kínai orvoslásban elterjedt, Egyiptomban és Hellászban is sikerrel alkalmazott régi gyógymód, közismertebb nevén: köpölyözés. Az ókori Görögországban, olyan közkedvelt és eredményes eljárás volt, hogy a köpölyöző edény a gyógyítók jelképévé vált.


Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.