Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

Adjustor - Ízületkorrekciós kezelés

Gyakori panasz a páciensek részéről az olyan típusú fájdalom, amit egy ízület mozgástartományának beszűkülése, az ízület mozgásának részleges vagy teljes elakadása, (blokkja) okoz. A funkcionális ízületi blokk esetében nem kopásról vagy degeneratív elváltozásról van szó. Ilyenkor az ízület funkciójának – vagyis a normál mozgásának – gátoltságáról beszélünk. A végtagízületekben is előfordul, de a gerinc különböző szakaszain - két szomszédos csigolya kisízületben - a leggyakoribb.

Az gerincen kialakult ízületi blokkok általában lokális jellegű, de nagyon heves fájdalmat okozhatnak és különböző mértékű mozgáskorlátozottságot eredményeznek. A köznyelvben - pontatlanul, de nagyon találóan - „becsípődésként” (sokszor lumbágóként) emlegetik.

Egy rossz mozdulat, a szó szoros értelmében „térdre kényszeríti az embert”.

Az ízületi blokkok megszüntetésére, a klasszikus orvoslás keretin belül a gyulladáscsökkentő és izomlazító gyógyszerek, a különböző injekciók, valamint a mobilizációs vagy manipulációs technikák a legismertebbek.

A kezelés ára:

Időtartam: 30 perc

10 000 Ft

Adjustor
Adjustor kezelés

Az Adjustor egy gépi segédeszköz, egyaránt alkalmas az ízületi elakadások, blokkok megszüntetésére valamint a fájdalmas „izomcsomók” (trigger és tender pontok) kezelésére is.

Az Adjustorral történő kezelés fájdalmatlan, nincs szükség semmilyen külső erőhatásra, feszegetésre, csavarásra, ropogtatásra. A páciensnek sem kell semmilyen aktív mozgást végeznie, csak apró ütögetést, kopogtatást érez a kezelt területen. Többféle testhelyzetben is egyszerűen használható, és viszonylag rövid időn belül helyreállítható az ízület eredeti mozgástartománya. Használata különösen eredményes az olyan betegek esetében, akik valamilyen oknál fogva korlátozva vannak a mozgásukban.

Ez általában az idősebb embereknél gyakori, amikor már más kezelés nem vagy csak korlátozott mértékben végezhető el rajtuk.

Az Adjustor formája leginkább egy pisztolyhoz hasonlít, amely apró mechanikus impulzusokkal dolgozik. A megfelelő pontra helyezve, az ismétlődő impulzusok kimozgatják az ízületet a hibás pozíciójából. Az egyes területek kezeléséhez szükséges ütések frekvenciája és erőssége is szabályozható.

Nehéz lenne hiánytalanul felsorolni azokat a problémákat, amelyekre az Adjustorral történő kezelések során megoldást remélhetünk. A leggyakoribbak ezek közül: nyak- és vállfájdalom, gerincferdülés, hát- és derékfájdalom, idegbecsípődés, izomgörcsök, letapadt izmok.

Minthogy a gerincvelői idegek stimulálása a belső szervekre is kedvezően hat, a készülékkel gyakran az elvárt hatásoknál is többet érhetünk el.

Az esetlegesen meglévő ízületi elmozdulásokat, elakadásokat, blokkokat, akkor is érdemes kideríteni, ha még nem okoznak komolyabb panaszokat. Mind panaszmentes, mind panaszra okot adó állapotban célszerű igénybe venni ezt a fájdalommentesen működő, korszerű gyógyító eszközt.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.