Masszázstanfolyamok
Complex Spine Method ®
  • Következő tanfolyam indítási időpontja:       2021. április 10. (9-től 18-ig)
  • Időtartam: 6 nap, + 2 gyakorló nap
  • Képzési napok: április 10-11., 17-18., 24-25.
    A képzési napok mindig szombatra és vasárnapra esnek, 09:00-18:00-ig
    A két gyakorlónap időpontját a csoport közösen jelöli ki.

Jelentkezni a lenti gombra kattintással, az űrlap kitöltésével, vagy telefonon lehetséges (+36 20 224 8254)


Tanfolyam jelentkezés

* Kötelezõ mezõk


Tanfolyam díja

250.000 Ft (egyösszegű fizetés esetén)

Részletfizetési lehetőség

2 x 130.000 Ft (két részletben történő fizetés esetén)

Kedvezmény

Ha korábban nálunk végzett egyéb tanfolyamot: -10.000 Ft

Csoport létszám:

max. 8 fő

Oklevél - vizsga

A tanfolyamon történő részvételről OKLEVELET állítunk ki hallgatóinknak.

Helyszín

Budapest XIII. kerület Frangepán utca 7. (Forrás Zrt. irodaház)

Közlekedés

M3 metro Árpád-híd megállójától 5 perc séta

Parkolás

Az irodaház előtt az utcán (hétvégén ingyenes)A képzés ismertetése - Mi a Gerincterápia?

A Gerincterápia egy 80 órás szakmai oktatási program, amely a mozgásszervrendszer működészavaraival, elsősorban a gerinceredetű problémák alternatív kezelési lehetőségeivel foglalkozik. Tanfolyamunk középpontjában a manuális - kézzel végezhető - gyógymódok állnak, többféle módszer és technika elemeit foglalja magában egyetlen komplex rendszerként.
Általánosságban tárgyaljuk a manuális terápiák különböző irányzatait, gyógyító rendszereit, azok jellemzőit, elméleti hátterüket, hatásmechanizmusaikat és alkalmazási lehetőségeiket.

Az oszteopátiára, a - szűkebb értelemben vett - manuálterápiára, többféle masszázstechnikára, fascia kezelésekre, a triggerpont terápiára, a kiropraktikára, az izmokra és ízületekre ható egyéb gyógymódokra úgy tekintünk, mint egy- egy „eszközre” egy konkrét probléma megoldásához. Bár a felsorolt szakterületek szinte mindegyike elismert és önálló gyógymód, tapasztalataink szerint a megfelelően megválasztott kombinációjuk célravezetőbb és eredményesebb, mint kizárólag egyetlen módszer alkalmazása.

Gerincterápia tanfolyamunkon a felsorolt módszerekből összeválogattuk a legeredményesebben és leghatékonyabban alkalmazható elemeket, megmutatjuk azok összefüggéseit, és komplex módszerként oktatjuk.

Miért „Gerincterápia” tanfolyam elnevezése?

A módszerünk neve esetleg új, eddig nem használt módszerre utalhat. Ennek ellenére, nem az elnevezést tartjuk fontosnak. A névválasztással mindössze szeretnénk megmutatni a hatékonyságot, eredményességet és a „problémamegoldó” gondolkodásra, komplex szemléletmód elsajátítására való törekvésünket. A Gerincterápia alapgondolatai, alkalmazott módszerei egyaránt magukban foglalják a modern tudományon alapuló gyógymódok ismereteit, illetve sok évszázados régi tapasztalatokat is.

Természetes, hogy minden szakember az általa választott irányban igyekszik tökéletesíteni és fejleszteni a tudását, és a saját kezelési módját tartja a legüdvözítőbbnek. Tapasztalataink viszont azt mutatják, hogy a legjobb terapeuták nem ragaszkodnak egyetlen módszerhez, ehelyett sokkal inkább a cél elérése lebeg a szemük előtt: a kezelésre szoruló ember fájdalmának csökkentése, megszüntetése, az egészség helyreállítása. Ha ez sikerül, és a meglévő „eszköztárból” jól választott a terapeuta, akkor utólag már nem fontos, hogy melyik módszer(eke)t részesítette előnyben. Nagyobb eszköztárból pedig mindig könnyebb az adott helyzetnek megfelelően válogatni. A Gerincterápia „módszere” is ezt a komplex, rugalmas és eredménycentrikus gondolkodást helyezi előtérbe.

gerincterápia
Mit adhat Önnek a tanfolyam?

A szakmai fejlődésnek, magasabb tudásszint elérésének egy olyan lépcsőfoka lehet tanfolyamunk, amely közelebb visz az esetleges komolyabb problémák megoldásához, a tartósabb eredmények eléréséhez, a szakmai elismertséghez.
A képzés során hallgatóink különböző állapotfelmérő és diagnosztikai eljárásokat ismerhetnek meg, az egyes betegségek leggyakoribb tüneteit, tünetegyütteseit, azok lehetséges okait, és természetesen olyan módszereket, kezelési technikákat is megmutatunk, amelyekkel eredményesebbé, biztonságosabbá és szakmailag megalapozottabbá tehetik munkájukat.
Az elméleti és gyakorlati anyag elsajátítása egyfajta „tudástárat”, hiteles magabiztosságot ad a terapeutának az önálló munkához.

Természetesen egy-egy tanfolyam időkerete nem elég az összes megtanulható ismeret elsajátítására. Arra viszont mindenképpen megadjuk a lehetőséget, hogy nagyobb rálátást, komplexebb szemléletmódot adjunk, és a meglévő tudás elmélyítésével, többféle módszer és technikai elem megismerésével, ezek helyes alkalmazásával hatékonyabbá tegyék önálló munkájukat.
Gyakorlati tapasztalunk az, hogy a tanfolyamon résztvevők eltérő szintű tudással és gyakorlattal rendelkeznek. A tanfolyamot anyagát úgy állítottuk össze, hogy minden jelentkező számára biztosítsuk a saját tudásának és képességének megfelelő mennyiségű gyakorlási időt.
A tanfolyam végén néhány praktikus segédeszköz használatát is megmutatjuk hallgatóinknak, amelyekkel megkönnyíthetik saját munkájukat.
(Aktivátor, Adjustor, Vákuum csészék, Thompson ágy /drop asztal v. kiropraktor ágy/ Anteater

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akiknek legalább alapfokú (OKJ-s, esetleg természetgyógyász) vagy annál magasabb szakirányú képzettségük már van, rendelkeznek szakmai gyakorlattal, tapasztalattal, vagy esetleg más, hasonló tanfolyamon már részt vettek, és intenzíven érdeklődnek a manuális gyógymódok iránt.
Az elméleti és gyakorlati anyag szintje, annak oktatása természetesen nem főiskolai/egyetemi szinten történik, de olyan alapos és részletező ismeretek adunk, amelyek a rendelkezésre álló idő alatt a lehető legmagasabb szintű tudást hordozzák.
Legfontosabb alapelvünk, hogy olyan ismeretanyagot adjunk át, amely nélkülözhetetlen az eredményes és biztonságos kezeléshez és a szakmai kompetenciahatárok megítéléséhez.
Oktatási anyagok:
Az elméleti alapok és azok összefüggéseinek megértéséhez képekkel és részletes magyarázattal ellátott jegyzetet adunk minden hallgatónknak.
Az oktatási anyag egy DVD-t is tartalmaz, amely lehetővé teszi az otthoni tanulást, az elméleti és gyakorlati részletek pontosítását, későbbi felelevenítését.
A lemezen megtalálható a tanfolyam anyaga, (a gyakorlati rész képei és videói), továbbá 3D anatómiai programok, folyamatábrák, szakmai képek, poszterek (nyomdakész formátumban), valamint egy 35 féle oszteopát technikát tartalmazó oktatóvideó is.

A tanfolyam időtartama:

Tanfolyamaink időtartamát úgy alakítottuk ki, hogy kellő idő álljon rendelkezésre a tudás megszerzésére és a gyakorlásra is, de ugyanakkor alkalmazkodjunk a mindennapokhoz - vagyis reális és belátható időkeret alatt lehessen megszerezni a szükséges tudást.
Tapasztalataink alapján ez a 6 napos (3x2 hétvége) + 2 gyakorló nap időtartam még vállalható és beilleszthető az általános életvitelbe azok számára, akik érdeklődnek e terület iránt.

A részvétel feltételei:

A tanfolyamot teljesen kezdők számára nem ajánljuk. Szükséges, hogy legalább alapfokú (OKJ-s, esetleg természetgyógyász) vagy annál magasabb szakirányú képzettséggel, illetve szakmai gyakorlattal/tapasztalattal rendelkezzen a jelentkező, vagy más, hasonló tanfolyamon történt részvétel is elegendő lehet. Nem előfeltétel az orvosi diploma vagy felsőfokú egészségügyi végzettség (gyógytornász) megléte.
Azok számára, akik most kezdik a manuális terápiákkal való ismerkedést, Yumeiho I-II. masszázstanfolyamunkat ajánljuk.

Csoportlétszám

Csoportjaink létszáma 5-10 fő. Ennél nagyobb létszám a minőségi oktatás rovására menne. képzés során szerencsés, ha a jelentkezők minél többféle testalkattal – testtípussal találkoznak. A tanfolyam bizonyos szakaszaiban (pl. a diagnosztikában, a tapintás finomabb szintű érzékelésében, egyes technikák elsajátításában) sok gyakorlásra van szükség – ezért fontos, hogy a csoport létszáma legalább 5 fő legyen. Évek alatt kialakítottunk egy olyan kört, (korábban végzett hallgatók, ismerőseink, barátaink) akik szívesen segítik a csoport munkáját, azzal, hogy „önkéntes páciensként” vesznek részt a képzési napokon. Így minden hallgatónk, akár 4 - 5 személyen is gyakorolhat, képezheti magát.

Személyes konzultáció lehetősége:

Tudjuk, hogy bármilyen tanfolyamra történő jelentkezés előtt sokszor nehéz a döntés. Számos kérdés, kétely, aggály merülhet fel mindenkiben. Mi ez pontosan? Mit ad ez nekem? Mire használható? Alkalmas vagyok-e rá?...
A helyzet megkönnyítésére a személyes, díjmentes konzultáció lehetőségét kínáljuk az érdeklődők számára. Ennek keretén belül kérdezhetnek tőlünk, betekinthetnek az oktatási anyagainkba, rövid, bemutató jelleggel megmutatunk néhány kezelési technikát, amit ezáltal személyesen is megtapasztalhatnak az érdeklődők.
Ezután már sokkal könnyebb lesz eldönteni, hogy a személyes elképzelése találkozik–e az általunk kínáltakkal. Eddigi tapasztalatunk az, hogy ezt a lehetőséget mindenki szívesen veszi igénybe. A személyes konzultációhoz telefonos időpont-egyeztetés szükséges!
Bármely egyéb, a tanfolyamunkkal kapcsolatos kérdésekkel telefonon is hívhatnak minket.

Kezelés - Prevenció – Rehabilitáció

A Gerincterápia középpontjában a problémamegoldó szemlélet és az eredménycentrikus kezelés áll, de a módszer nem csak akkor segíthet, ha már „baj” van.
A Gerincterápia módszereiből mindenki összeállíthat egy „általános kezelési protokollt”, amelyet olyan vendégek esetében is tud alkalmazni, akiknek nincs konkrét panaszuk, csak megelőzésként vagy állapotmegőrzés céljából fordulnak Önhöz.