Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

Kinezio tape

A kinesio tape (kineziológiai szalag) dr. Kenzo Kase japán kiropraktőr felismeréseinek köszönhetően született meg az 1970-es években. Tapasztalatain keresztül felismerte, hogy a fájdalom számos esetben az izmokat és izületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból ered, illetve az izületi problémákat sokszor az adott izület mozgatásában résztvevő izomok egyenetlen tónuseloszlása /izomdisbalance/ idézi elő.

Felhelyezési technikától függően hatása lehet fájdalomcsillapító, izomlazító, támogathatja az inakat, szalagokat, ezáltal satbilizálva az adott izületet. Segítheti az izomfunkciót és a normál izomtónus kialakulását. Összességében felgyorsítja a regeneráció folyamatát, ugyanakkor rugalmasságánál fogva a mozgást nem akadályozza.

Kinezio tape ragasztás ára:

2500-5000 Ft

Kinezio tape
Kinezio tape

A szalag ugyanolyan vastag és ugyanúgy nyújtható, mint az emberi bőr, ennek köszönhetően a viselőjét nem akadályozza a mozgásban. A kinesio tape együtt mozog a bőrrel. A pamut alapanyag légáteresztő képessége segíti a bőrlégzést.

A kineziológiai szalag nagyon széles körben felhasználható. Gerinc- vagy végtagfájdalmak, sportsérülések esetén gyorsan és mellékhatások nélkül képes a fájdalomcsillapításra. Az izomsérülések (pl.: húzódások) egyik leggyorsabb és leghatásosabb ellenszere. A pontosan felhelyezett szalag fellazítja a bőrt, és a nyirokfolyadék szabadon áramlik; kedvezően hat a vérkeringésre is. Az izmok és az ízületek stabilabbá válnak, és kisebb terhelés jut a sérült szövetekre. Gátolja az izomgörcsök kialakulását.

A kinesio tape felhelyezését ajánlott szakemberre bízni, mert ő pontosan tudja, a konkrét esetben mi a használat célja, és hogy a cél elérése érdekében milyen technikával kell felragasztani a szalagot. Fájdalomcsillapításra, izomlazításra, gyulladáscsökkentésre éppannyira alkalmas eszköz, mint az ízületek stabilizálására, a normál izomtónus visszaállítására, az akadálytalan mozgás segítésére.

Egy kineziológiai szalag hatása 5-7 napig tart. Az eset jellegétől és súlyosságától függően 5-10 alkalommal ajánlatos a felhelyezést megismételni.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.