Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

Vákuum kezelés

A vákuum kezelés nem más, mint az ősi kínai orvoslásban elterjedt, Egyiptomban és Hellászban is sikerrel alkalmazott régi gyógymód, közismertebb nevén: köpölyözés. Az ókori Görögországban, olyan közkedvelt és eredményes eljárás volt, hogy a köpölyöző edény a gyógyítók jelképévé vált.

A terápia lényege, hogy a köpölyöket a testre helyezik - leggyakrabban a hátra, mivel itt olyan reflexzónákat találunk, amik kapcsolatban állnak a belszervekkel, így azokra is hatást gyakorolnak-, majd vákuumot hoznak létre bennük. Így egy ingerhatás jön létre, aminek következtében a kapillárisok kitágulnak, vérbőség alakul ki, javul a sejtek oxigénellátása és anyagcseréje. A mozgásszervi panaszok kezelésében a kötőszövetekre, a fasciára és közvetett módon az izomzatra is hat.

VÁKUUM kezelés (köpölyözés) ára:

Időtartam: 30 perc

10 000 Ft

Vacuum kezelés
Vacuum terápia

A vákuum csészék többféle módon használhatók:

Legegyszerűbb mód, amikor a csészéket felhelyezik, vákuumot hozunk létre és a kezelésnek megfelelő bőrpírig rajtahagyják.

Gyorsabb módszer - mely főleg gyermekek és idősebbek részére ajánlott -, amikor a csészéket felhelyezik, de rögtön le is veszik, és ezt a kívánt hatás eléréséig ismételik.

A csúsztatásos módszer során a bőrt olajjal vagy krémmel kenik be, egy csészét használnak, melyet a kezelendő területen csúsztatnak.

Ritkábban alkalmazott mód a véreztetés. Ennek során a kezelt területen apró tűszúrásnyi sebeket ejtenek, majd ezekre helyezik rá a harangokat, melyek a vákuumnak köszönhetően vért szívnak ki.

Természetesen a köpölyözés végén köpölynyomok maradnak a háton, ám ezek pár nap után eltűnnek, a kezelés pedig újra elvégezhető.

Vacuum kezelés
Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.