Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

Schroth terápia (3D Scoliosis Terápia)

A gerincferdülés, a tartáshibák és a Scheuermann-kór (a háti gerincgörbület fokozódása) kezelését célzó Schroth-módszert Katharina Schroth német gyógytornász dolgozta ki a 20. század elején. Schroth a saját gerincferdülését próbálta megszüntetni, és a scoliosis tanulmányozása közben bontakozott ki számára az újfajta gyógyító eljárás.

Schroth rájött, hogy a gerinc oldalirányú görbületei annak csavarodásával is járnak, így kezelésébe ennek korrigálását is be kell iktatni.

A háromdimenziós terápia alapvető célja a gerinc lehető legnagyobb mértékű nyújtása és visszaforgatása korrigált testhelyzetbe. A középre forgatás után következnek az izomnyújtó és izomerősítő gyakorlatok, ezáltal a progresszió lassítása illetve a deformitás csökkentése.

A kezelés ára:

Időtartam: 50 perc

12 000 Ft

Schroth terápia
Schroth terápia

A Katharina Schroth által javasolt technikákkal a bordapúpok is valamennyire korrigálhatók.

A terápiához szükséges segédeszközöket és testhelyzeteket személyre szabottan, a görbület egyéni jellemzői szerint kell megválasztani. A testi növekedés időszakában a legfontosabb cél a görbület korrigálása a lehetséges mértékben. A Schroth-terápia azonban nemcsak gyermekkorban lehet hasznos, hanem felnőttek számára is sok esetben ez a módszer bizonyul a legeredményesebbnek. A különböző csigolyadeformitások, tartási rendellenességek és ezek következményeinek kezelése a gyógytornász és a páciens aktív együttműködését igényli. A tartáskontrollra, az önkorrekció lehetőségeire a szakember tanítja meg a beteget, de a probléma folyamatos kezelése az érintett számára jelent naponta elvégzendő feladatot. A Schroth-terápia komplex módszer, amely magában a foglalja a személyre szóló életvitelbeli tanácsokat is.

Schroth terápia

Nem ritka eset, hogy a beteg annyira megszokta a rendellenes állapotot, hogy már azt érzi természetesnek és normálisnak. A gyógytornász egyik legfontosabb feladata, hogy a korrigált és a régi testtartás közötti különbséget felismertesse a pácienssel, és kialakítsa benne a tudatos önkontroll igényét.

A megszokott hibák elengedése persze nemcsak a Schroth-terápia, hanem valamennyi – általunk is alkalmazott – módszer hatékonyságát nagymértékben segíti.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.