Érdeklődés: +36 20 224 8254

Kezelések, terápiák

Triggerpont terápia

A triggerpontokat feszültségpontoknak vagy izomcsomóknak is nevezhetjük. A tartósan összehúzódott állapotban lévő csomók, izomrostrészek a legtöbbször lokális fájdalmat okoznak, de gyakori jelenség az is, hogy a fájdalom az adott ponttól távolabb jelentkezik. Ezért nagyon fontos, hogy jól felkészült, megbízható szakember keresse meg a tünetek okát.

Előfordulhat például, hogy ízületi fájdalomra panaszkodunk, mégsem az ízületünk károsodott, hanem egy távolabbi izom triggerpontja okozza a problémát. A fájdalom az egy-egy triggerponthoz tartozó területen bárhol jelentkezhet. Egy triggerpont újabb izomcsomókat okozhat a vele összefüggő területeken, és ez a folyamat akár folytatódhat is, a merev izomrostok egész láncolata alakulhat ki. A kezelés célja mindig az elsődleges fájdalomforrás megszüntetése.

A kezelés ára:

12 000 Ft

Minden izomnak létezik egy vagy több triggerpontja. A feszültség először ezekben lép fel, és az összehúzódás miatt az egész izom működése korlátozottá válik. A terapeuta ezeket a pontokat kezeli az ujjával, esetenként segédeszközzel. A művelet kismértékű fájdalommal jár, de ez szerencsére már csak a közelgő fájdalommentes állapot előtti kellemetlenség. A feszültségpontokat nem elég nyomással kioldani, hiszen önmagában az izomcsomó megszűnésétől az izmok még nem nyerik vissza egészen eredeti, egészséges állapotukat. A triggerpont oldása után ezért szükséges az izmok nyújtása és erősítése.

A triggerpontok okozta fájdalom megjelenésétől sajnos senki sem érezheti magát védve. Az izmok ismétlődő, fárasztó használata, túlterhelése, sérülések, tartós stressz, fertőzések, ízületi betegségek egyaránt okozhatnak feszüléseket az izmokban, de kialakulhatnak rossz testtartás vagy hibás edzésprogram következményeként is.

A korántsem teljes felsorolásból is látszik, hogy a feszültségpontok kialakulásának mindenki ki van téve. Célzott technikával a régóta meglévő problémát is eredményesen kezelhetjük, ha pedig még nem állnak testünkben támadásra készen merev izomrostrészek, érdemes masszázsokkal, tornával elejét venni a megjelenésüknek.

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.