Érdeklődés: +36 20 224 8254

A Yumeiho®története

A Yumeiho®története

Saionji Masayuki fiatal korában a közgazdaságtudományi egyetemen tanult, de nem fejezte be a tanulmányait. Megismerkedett Ono Hidekazu úrral, aki a kínai nyelvet szerette volna elsajátítani Saionji Masayukitól, mert a Shaolin-völgyi kolostorokban a harcművészeteket kutatta, és fejleszteni akarta a kínai nyelvtudását.

Shaolinban Hidekazu úr gyakorolta és vizsgálta a harcművészeteket, miközben megsérült és a gyógyító részlegbe került. Ott ismerkedett meg a kolostorban folyó gyógyító technikákkal, többek között különböző masszázs- és ízületkorrekciós technikai fogásokkal.

Ezeket a technikákat bemutatta Saionji Masayuki úrnak, aki azonnal érzékelte, hogy komoly gyógyító terápiáról van szó, és közösen folytatták e téren a tapasztalatcserét.

25 év kutatómunka után Saionji Masayuki úgy döntött, hogy angol nyelvű könyvben kiadja az általa megalkotott, immár összehangolt technikai fogásokat és mozgássorokat alkalmazó terápiát, melyhez egy állapotfelmérő részt is készített.

1989 júliusában megjelent az első eszperantó nyelvre történő fordítás, melyet Saionji Masayuk Kinában, a Pekingben zajló Eszperantó Világkongresszuson mutatott be nagyon nagy sikerrel. Közel 30 országból voltak jelen a bemutatón. Ezzel kinyílt a világ Saionji Masayuki Mester előtt.

A könyvet azóta számtalan nyelvre lefordították. A magyar nyelvű hivatalos fordítás jogát 1995-ben Faragó Katalin kapta meg.

A mozgásszervrendszeri betegségek gyógyításában ma már világszerte egyre ismertebb és elismertebb komplex terápiás módszer a Yumeiho® masszázs és egyre több művelője van ennek az alternatív gyógymódnak. Jelenleg 34 országban van hivatalos képviselete a Yumeiho® terápiának.

Saionji Masayuki mester több neves szakmai elismerésben és Doktori címben is részesült.

1990 decemberében kezdődtek sorozatos előadásai, tanfolyamai. Meghívták előadást tartani Moszkvába, a Repülőorvostani Intézet központi Katonai Kórházába, és közben orvosi kutatások történtek a Yumeiho®terápia valódi eredményeit vizsgálva,  elsősorban a repülőmérnöki kiképzések során történt gerincproblémák megoldására.

Az eredmény egy tudományos dolgozat lett, melyért 1994-ben az Orosz Egészségügyi Minisztériumtól CÍMZETES DOKTORI címet kapott. Munkásságát eszperantó nyelven is folytatta, és az Eszperantó Akadémia is soraiba fogadta San Marinoban 1995-ben.

Még 1992-ben Bécsben, az Eszperantó Világkongresszuson a nemzetközi, egészségügyi témakörű tudományos munkájáért megkapta a Shinoda díjat.

(Forrás: Faragó Katalin www.yumeiho.hu és az Európai Yumeiho®Központ- /Yumeiho® THERAPY IN EUROPIAN UNION/ www.yumeiho.eu), melynek igazgatója, Maciej Dluski PhD, Eng Biomechanics and Medical Engineering Specialist Yumeiho Therapy 7th Dan Teacher Official Representative of Yumeiho Centre Japan in European Countries)

Saionji Masayuki Magyarországon is járt több alkalommal. Először 1989. márciusban Budapesten, majd pedig Veszprémben tartott előadást, kisebb bonyodalommal, ugyanis nem orvosként bemutatkozó előadását a jelenlévő orvosok nem fogadták el, mert kuruzslásnak vélték, alternatív-természetes gyógymód helyett. Az előadásra eszperantisták hívták meg, mivel ekkor már a munka nyelve az eszperantó lett, és Saionji Masayuki is megtanulta e nyelvet. Azóta már az eszperantó mellett, az angol nyelv is elfogadott Yumeiho®nyelv. Az eredeti japán diplomákon japánul, eszperantó és angol nyelven is szerepelnek a szöveges részek.

Szó volt egy kimondottan magyar Yumeiho® OKTATÓKÖZPONT létrehozásáról is, melyhez Saionji Mester és sokan mások jelentős anyagi alapot is biztosítottak volna, de ez végül meghiúsult.

Hazánkban, a lakosság körében már jó néhányan ismerik, kipróbálták és rendszeresen igénybe veszik a Yumeiho® kezeléseket, akár konkrét akut betegség esetén, akár prevenció vagy rehabilitáció jelleggel.

Magyarországon jelenleg 7 fő rendelkezik legalább V danos oktatói-tanári fokozattal.

Vannak köztük, aki csak a terápiával foglakoznak, és van, aki oktat-tanít és tanfolyamokat is szervez.

Minden V danos oktató jogosult arra, hogy tanfolyamokat szervezzen, oktasson, vizsgáztathasson I-II-III. dan fokozatig, és sikeres vizsga esetén a Japán Yumeiho Egyesület (Yumeiho® CENTER IN JAPAN www.yumeiho.jp) által hitelesített oklevelet állítson ki.


Érvényes licence és Oktatási engedélye az alábbi oktatóknak van Magyarországon:

  • Faragó Katalin (6 dan)
  • Galiotti Gábor (5 dan)
  • Szegedi Sándor (5 dan)
  • Horváth Tibor (5 dan)
  • Pocsai Csaba (5 dan)
  • Lampért Róbert (5 dan)
  • Lukszics Ernő (5 dan)

(Forrás: www.yumeiho.hu)

Gyakorlati ízelítő:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.