Érdeklődés: +36 20 224 8254

Mit adunk a Yumeiho tanfolyamon?

Mit adunk a tanfolyamon?

  • Mielőtt jelentkeznél, ingyen kipróbálhatod!
  • Telefonos időpontegyeztetést követően eljöhetsz hozzánk, és egy rövid, 20 perces bemutatót tartunk Neked. Így saját magadon tapasztalhatod meg a hatékonyságát.
  • Ezek alapján könnyebben dönthetsz, hogy meg akarod-e tanulni ezt a technikát.
  • Megmutajuk az oktatási anyagainkat, kérdezhetsz tőlünk.
  • A tanfolyam alatt kimagaslóan sok pácienst biztosítunk számodra, így a gyakorlás során többféle testen szerezhetsz tapasztalatot. Egy napon 3 különböző testalaktú páciensen gyakorolhatsz. Más tanfolyamokon jellemzően csak egymáson gyakorolnak a hallgatók.
  • Alapvető anatómiai és biomechanikai ismereteket tanítunk meg Neked, amelyekkel megérted, hogy mi történik pontosan a szervezetben a kezelés során.
  • Megismerheted a leggyakoribb mozgásszervi panaszok okait, tünetegyütteseit, hogy később ezeket felismerd a saját praxisodban is.
  • A Yumeiho® diagnosztikai módszere mellett sokféle teszttel is kiegészítjük a tanfolyamunkat (pl. izom, szalag, neurológiai, fájdalomprovokáló tesztek), amelyekkel még biztonságosabb és hatékonyabb lehetsz majd a munkád során.

Kis létszámú csoportokkal dolgozunk (max. 8 fő) annak érdekében, hogy a tanfolyamunk színvonala a lehető legmagasabb szintet képviselje.

Ekkora létszámnál még mindenkire tudunk figyelni, és személyes segítséget nyújtani a tanuláshoz.

Minden jelentkezőnknek a keze alá többször mi magunk is befekszünk “páciensként”, hogy személyre szabott instrukciókat, visszajelzéseket adjunk. Tapasztalatból tudjuk, hogy a hallgatók ezt nagyon szeretik, mert ez az egyik laghatékonyabb segítség számukra.

A Yumeiho® masszázs a földön történik. A talajon lévő szivacson, laticelen dolgozunk, ezért kezdetben elsajátítása kissé igénybe veszi a térdeket, bokákat, a combfeszítő és combhajlító izmokat főleg azoknál a személyeknél, akiknél ezek az ízületek és izmok feszesebbek.

A tanulás során néha diszkomfort érzés is jelentkezhet - hiszen 1-1,5 órán keresztül történő térdeléshez nem vagyunk hozzászokva -, de ez a gyakorlás előrhaladtával elmúlik. Mind a térd, mind pedig a bokaízület és az izmok idővel kilazulnak, és a különböző kezelési pozíciók komfortossá válnak a terepauta számára is.

Nem erőből, nem a karok, nem a csuklók és nem az ujjak erejével masszírozunk, hanem a testsúlyunkat, annak áthelyezését használjuk ki a kezelések során.

Ez a testsúlyáthelyezés adja a Yumeiho® masszázst végző terapeuta jellegzetes “hintázó” mozgását masszázs közben, és egyúttal ez biztosítja a masszázsnak a ritmusát, a sebességét és a mélységét. Ez a jellegzetes “hintázó” nyomó-gyúró mozdulat teszi lehetővé a terapeuta számára is, hogy a lehető legoptimálisabban használja testsúlyának erejét.

Mindezt a terepauta saját maga tudja szabályozni azáltal, hogy milyen mértékben helyezi rá a testének a súlyát a kezelt területre. Ezért ezzel a technikával a legmélyebben lévő izomcsoportok is elérhetőek.

Bár a mozdulatsorok és fogások egymásutánisága folyamatos, minden egyes mozdulat között egy nagyon rövid ideig van egy pihenő szakasz ebben a “hintázó” mozdulatban. Ez biztosítja, hogy a terepauta ne fáradjon el.

Így akár naponta öt-hét, egyenként 50 perces kezelés is elvégezhető különösebb fáradtság nélkül.

Gyakorlati ízelítő:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.