Érdeklődés: +36 20 224 8254

A Yumeiho® rendszere és szintjei

A Yumeiho® rendszere és szintjei

A Yumeiho terápiában 7 szint van.

Az egyes szintek japán elnevezése:

 1. dan fokozat – Shokyu shodan yumeihoshi
 2. dan fokozat – Shokyu nidan yumeihoshi
 3. dan fokozat – Chukyu sandan yumeiho renshi
 4. dan fokozat – Chukyu yondan yumeiho renshi
 5. dan fokozat – Jokyu godan yumeiho kyoshi
 6. dan fokozat – Jokyu rokudan yumeiho kyoshi, shihandai
 7. dan fokozat – Shihan nanadan yumeiho hanshi, shihan
 • SHOKYU (kezdők) 1. és 2. dan
 • CHUKYU (középhaladók) 3. és 4. dan
 • YOKYU (haladók és oktatók) 5. és 6. dan
 • SHIHAN (mesterek) 7. dan

I. dan (1-es szint - kezdők)

A Yumeiho® eredetét, elméleti részének áttekintő ismeretét és a gyakorlati részt alapozza meg. A masszázs különböző alapfogásait, a fogások és mozdulatsorok gyakorlását, azok egymás utáni sorrendjét foglalja magában.

Vizsga: nincs

Az 1-es diploma ára 100 USD

II. dan (2-es szint - kezdők)

Az 1-es szinten megszerzett tudás finomítása és bővítése. A Yumeiho® elméletének részletes ismerete, anamnézis felvétel, az abszolut és relatív kontraindikációk ismerete.

Gyakorlatban: már a fogások és mozdulatok precíz, pontos végrehajtása, a masszázs ritmusa, sebessége és erejének begyakorlása.

Az ízületi korrekcióra alkalmas fogások 75%-a és mozdulatok biztonságos végrehajtása.

Vizsga:

Az elméleti kérdésekre min. 80%-ban adott helyes válaszok.

Egy teljes Yumeiho® massszázs bemutatása az anamnézis felvételétől az elköszönésig.

A 2. dan megszerzése ingyenes licenszre jogosít, ami azt jelenti, hogy 15 hónapon keresztül dolgozhat, hirdetheti magát a hallgató az oktató hozzájárulásával és annak felügyelete mellett.

Személyes és telefonos konzultációra van lehetőség, és gyakorlati segítséget is kaphat. (pl.: amelyik fogásnem vagy mozdulat nem megy, rajtam vagy jelenlétemben pontosíthatja, begyakorolhatja). Megkereshet, ha problémás esettel találkozik, el is hozhatja a páciensét közös vizsgálatra, alkalmanként bejöhet hozzám egy-egy kezelést végignézni, tanfolyamainkra ingyen eljöhet gyakorolni.

A 2-es diploma ára 200 USD.

III. dan (3-as szint – középhaladók)

A 3-as oklevél megszerzéséhez legalább 1 év (12 hónap) gyakorlat szükséges, csak ebben az esetben lehet jelentkezni 3-as szintű tanfolyamra. Sikeres vizsga után a hallgató Yumeiho® masszázsterapeutaként önállóan dolgozhat és hirdetheti magát, amennyiben befizette a Yumeiho® név használatra jogosító licensz díját.

A licensz díj 75 EUR és az adott év március 31- től a következő év március 31-ig érvényes. A 3-as fokoztra a 2. szintű oklevél dátumához képest 12-15 hónap között jelentkezhet a hallgató. Ha ezt elmulasztja, akkor az addig fennálló ingyenes licensz jogosultsága is megszűnik. A nevet nem használhatja reklámcélra semmilyen formában.

A 3-as diploma ára 400 USD.

Yumeiho Dan 1 Diploma
Yumeiho Dan 2 Diploma
Yumeiho Dan 3 Diploma

IV. dan (4-es szint – középhaladók)

A 3 dan-os oklevél megszerzésétől számítva legalább 2 évet kell gyakorolnia a 4 dan-os oklevélre történő jelentkezésig. A 4 dan-os terapeuták asszisztensként részt vehetnek és segítetnek az 1-es, 2-es és 3- as szintű képzéseken. Önálló tanfolyamot csak 5, 6, 7 dan-os tanárok tarthatnak.

V. dan (5-ös szint, tanár – oktató)

A 4 szint megszerzésétől számítva legalább 2 évet (24 hónap) kell gyakorolni. Az 5 dan-os oklevélre történő jelentkezéshez rendelkezni kell az adott ország hivatalos képviselőjének (Faragó Katalin 6 dan) és a hivatalos európai képviselőnek az ajánlásával (Maciej Dluski 7 dan PhD, Eng Biomechanics and Medical Engineering Specialist Yumeiho Therapy 7th Dan TeacherOfficial Representative of Yumeiho Centre Japan in European Countries)

Az 5 dan-os oklevélért folyó vizsgát kizárólag Japánban (Tokió) lehet letenni, minden évben egy alkalommal, a Nemzetközi Yumeiho Központ vizsgáztatói előtt.

A sikeres 5 dan-os (tanári-oktatói szint) vizsgát tett terapeuta tanfolyamokat szervezhet, hirdetheti azokat, oktathat, vizsgáztathat, és eredeti japán oklevelet állíthat ki 1, 2, 3 dan fokozatig.


(Forrás: www.yumeiho.hu www.yumeiho.eu www.yumeiho.jp)

Gyakorlati ízelítő:

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk. További információkat erről itt olvashat.